2009 m. lapkričio 13 d., penktadienis

Pakeliui į Vietnamą

2009. 11.12. 90-oji kelionės diena.
Važiuojam į Nanning. Nakvojam Pingxiange.
Link Kinijos sienos patraukėme autobusu. Pirmiausia reikėjo nuvažiuoti iki Nanning miesto, kuriame turėjome persėsti į kitą autobusą, nuvešiantį į prie Vietnamo sienos įsikūrusį miestelį. Autobusu kelionė nevargino, greičiau atvirkščiai – už lango vis dar mrėgavomės nuostabiais Yangshuo apylinkių vaizdais. Autobusas geras, keliai geri tad greitai, per 5h, pasiekėme Nanning. Čia mums pasisekė, nes dar spėjome į už 5 minučių išvažiuojantį autobusą į Pingxiangą, esantį prie pat sienos. Dar geros 3h kelionės ir mes vietoje.
Pingxiang miestelis niekuo neypatingas, čia tiesio mūsų paskutinė stotelė prieš įvažiuojant į Vietnamą. Jau buvo tamsu tad nuėjome ieškotis nakvynės. Greitai radome pusėtiną viešbutuką, kurio administratorė mūsų duotus pinigus įsidėjo sau į kišenę ir visi patenkinti padrėme mainus :). Svarbiausia, kad turėjome lovas numigti. Paskutinį kartą Kinijoje. Rytoj mūsų laukia Vietnamas....

2009.11.13. 91-oji kelionės diena.
Einame per sieną..
Paskutiniąją dieną Kinijoje išsikeitėme visas dar turėtas jenas ir patraukėme prie sienos. Už pasiliktas jenas dar užvalgėme po bandelę, kad saldžiau prisimintume Kiniją :).
Vietnamo siena buvo už 10km tad įsėdę į mikroautobusiuką ten buvome po 10 min. Jokių eilių, jokių didelių patikrinimų... O mes bijodami, kad nekonfiskuotų Kinijos Lonely Planet knygos (girdėjome, jog taip atsitinka...), ją įrausėme į kuprinės gilumą... Atsarga gėdos nedaro, bet to neprireikė.
Dar prieš išvažiuojant iš viešbučio pasimatavom temperatūrą, kad, neduok Dieve, nebūtų kai prie Mongolijos/Kinijos sienos. Buvome šilti tiek kiek reikia tad be jokių baimių ėjome per patikrinimo punktus. Matėme, kad prie pareigūnų pastatytas kompiuteris, kuris rodo priėjusiojo šiltąsias veido vietas bei temperatūrą. Vidutės parodė 37,2 laipsnių... šakės! Bet pareigūnai net nežvilgtelėjo į monitorių (tikriausiai jis rodė kažkieno pieno riebumą...) ir pakvietė prie savęs Gintą. Jo temperatūra pasirodė esanti 37,8, bet į tai taip pat niekas nekreipė dėmesio ir mes smagiu žingsniu įėjome į Vietnamą...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą