2010 m. liepos 21 d., trečiadienis

Floridos rytų pakrantė

2010.07.21. 341-oji kelionės diena.
Stuart McDonaldas. Pakrante toliau aukštyn. NASA. St. Augustine. Walmartas.
Vis dar buvo karšta naktimis ir atsibusdavome šlapi nuo prakaito. Jau net neskaičiuojame, kiek išnaudojome drėgnų servetėlių pakelių. Mums vietoje dušo :).
Šiandien toliau tęsėme kelionę pakrante. Iškart pajudėję stabtelėjome McDonalde pašnekėti su namiškiais. McDonaldas buvo kitokio dizaino, supratome, kad tai vienas senesnių variantų. Geriam sau Coca Colą su dvigubu įkvėpimu :).

Vingiavome toliau pakrante. Karšta kaip pekloje. Važiuojme važiuojame ir sustojame išsimaudyti. Be kondicionieriaus kitaip ir neina. Išsimaudai ir toliau važiuoji.
Floridos pakrantėje yra įsikūręs NASA Kennedy Space Center, vieta iš kurios į dangų kyla JAV "šatlai". Galima užsukti ir į lankytojams skirtus atrakcionus, pažintinius centrus. Bet gal ne šį kartą. Ir brangu ir nelabai norime grūstis tose spūstyse.

Vakarop privažiavome St. Augustine miestuką, kuris yra pats seniausias europiečių įkurtas miestas JAV. Čia jau pagaliau galėjome pamatyti šiokį tokį miesto senamiestį. Pasistatę Gardeną patraukėme pasivaikščioti miesto gatvelėmis. Aišku pilna žmonių. Daug karietų su privačiais turais. Be abejo turi būti ir "Ghost tour". Spaudžiami pinigiukai per visus kraštus. Bet mums labiau rūpi pasigrožėti, o ne laidyti pinigiukus.

Miestuke atkurta senovinė gatvė, kurioje labiau jautėme kepamų vaflių kvapus nei senovinio miesto dvasią. Bet pasivaikščioti mums patiko.
Miegoti pavažiavome dar valandikę pakrante į viršų. Walmartas buvo visai šalia Jacksonville.

2010.07.22. 342-oji kelionės diena.
Keičiam tepalus. Georgia. Paštas. Nebeužsivedam. Juodeliai. Keičiam filtrą. Lekiam toliau. Charleston Walmartas.
Dieną pradedame kaip visada su kava ir lengvais pusryčiais. Apsivalop prakaitą ir vėl į kelią.
Sustojome viename iš besireklamuojančių servisų pakeisti tepalus. Be to, kad pakeitėme paprastą tepalą prie to pačio mums dar įsiūlė ir pakeisti pavarų dėžės tepalus. Niu OK. Gal prisidės prie pardavimo kainos...
Šie tiek atšviežinę Gardenikę važiavome toliau. Tai privažiuodavome pakrantę tai vėl nuo jos nutoldavome.
Privažiavę Darien miestuką sustojome jo pašte išsiųsti Ryčiui su Kotryna atvirutę. Vidutė nuėjo į paštą, o Gintas liko pafotkinti aplink esančių apsamanojusių medžių. Jau buvome Georgia valstijoje, be vis dar buvome tropinėje zonoje tad gamta beveik nepasikeitė.

Vidutė grįžo ir mes jau lėksime tolyn. Bet kas gi čia dabar? Bandome vesti, bet nieko neišeina. Tik kažkoks baisus garsas iš kuro bako. Aišku, kad vėl kažkas su kuro pompa. Iškart mintyse prisiminėme "peckelius"... Kažką bus blogai pridarę.
Gintas išėjo iki artimiausio servisiuko. Lauke buvo apie 100 laipsnių (~37). Tvanku. Nervas ima.
Praėjo beveik valanda ir prie Vidutės privažiuoja juodelis, kuris klausia "Are you Vida? Problem with a car?". Nu? Jis jau buvo kažkokiu būdu atsiųstas Ginto. O kur jis pats? Gal jau užverstom kojom kur patvory? :). Bet netrukus juodelis davė savo telefoną ir ten jau girdisi Ginto balsas, sakantis, kad visi savi ir jis pats tuoj privažiuos. Bet įdomiausia, kad Gardena tai jau užsiveda be jokių problemų.
Netrukus ir Gintas grįžo. Su dviem nerealiai storom juodelėm, kurios jam ir padėjo rasti meistruką, nes servisai ant savaitgalio nieko nenorėjo imtis ir siūlė tik nutemti į didesnį miestą.
Juodelis buvo neblogas meistras ir jis pasiūlė pakeisti kuro filtrą, kurį būtų buvę geriausia pakeisti po pompos pakeitimo, bet dabar irgi nepamaišys, o gal ir sutvarkys problemą.
Nuvažiavome į juodelio aikštelę. Tai buvo tiesiog laukymė pilna išardytų automobilių. Matosi, kad prie automobilių pripratęs...
Kol juodelis (šį žodį naudojame nieko nenorėdami įžeisti, bet nežinant vardo taip lengviau pasakoti) mums įtaisinėjo filtrą mes bėgiojom nuo uodų. Kando kaip pasiutę. Mūsų meistrui nei motais. Sako "aš pripratęs".
Netrukus filtras buvo pakeistas ir mes išvažiavome toliau. Ačiū mums padėjusiems!
Važiavome, bet jau su baime. O kada dabar užgesime? Tiek atlaikiusi mūsų Gardenikė tikriausiai pavargo...
Bet tą dieną daugiau niekas nenutiko ir mes laimingai pasiekėme Charleston. Jį buvome planavę apžiūrėti šįvakar, bet neplanuotai šiek tiek praradę laiko, palikome tai rytojui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą