2010 m. liepos 20 d., antradienis

Miami. Miami beach.

2010.07.20. 340-oji kelionės diena.
Bankas. Shopingas. Miami. Miami beach. Art deco. Pakrante aukštyn.
Kita diena vėl buvo skirta Vidutės pasishopinimui. Gintas jau net neina su ja į vidų. Jau beveik garantija, kad nieko neišsirinks. Bet vistik gal šį kartą?
Nusiėmėme šiek tiek pinigų, kad užtektų iki Niujorko ir Vidutės prekėms ir nuvažiavome į nusižiūrėtą prekybos centrą. Jis buvo visai šalia. Ir ką jūs sau galvojate Vidutė nusipirko porą rūbelių! Gintas negalėjo patikėti savo akimis :).
Dabar jau patraukėme į Majamį. Neplanavome čia sustoti. Tik pravažiuosime ir stabtelsime Miami Beach, ten norėjome pasižiūrėti šiek tiek Art Deco architektūros.
Majamis pasirodė labai tvarkingas. Aišku pilna apartamentinių namų su vaizdais į jūrą, bet miestas, kaip mes banaliai mėgstame pasakyti, turi savo aurą. Jaukus.

Ilgai neužsibuvę majamyje nuvažiavome į Miami Beach, netoliese esantį paplūdimio miestuką. Sustojome pagrindinėje gatvėje su daugybe pasaulinės mados vardų. Prie jų labai gerai derėjome :).

Toliau jau ėjome mūsų LP gido vedini. Miami Beach turi didžiausią pasaulyje Art Deco pastatų kolekciją. Ėjome nuo vieno prie kito Art Deco objekto. Nesame dideli architektūros žinovai, bet ir mums buvo smagu pamatyti šio stiliaus pastatų.

Metas buvo išsimaudyti. Kitas dalykas, kuris čia nustebino - žmonės. Visi kūdučiai, gražučiai, prisižiūrėję. Atrodo, kad tikrai CSI Miami buvo filmuotas natūraliai gatvėje. Įkvepiantis pavyzdys :).
Paplūdimys taip pat pilnas gražių kūnų. Nieko nelaukę puolėme į vandenį. Atgaiva. Ne taip dažnai pasidžiaugiame vandeniu tad dvigubai mėgaujamės tokiomis akimirkomis.

Išsimaudėme ir jau buvo metas važiuoti aukštyn. Jeigu važiuosime tokiu greičiu kaip ir vakarinėje Floridos pakrantėje tai prireiks nemažai dienų kol pasieksime Niujorką.
Taip ir buvo. Reikėjo važiuoti tarp tūkstančių vilų. Visiškai užgrobta pakrantė... Kartais privažiuodavome saugomą teritoriją, kurioje galima pasivaikščioti pakrante nebijant, kad reiks prasibrauti pro šimtus privačių teritorijų.

Diena ėjo į pabaigą ir mes sustojome iš pažiūros mums patinkančiame Walmarte. Ramiai pasidarėme vakarienę, pabendravome, pasidalinome kelionės įspūdžiais, sužaidėme UNO ir miegučio...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą